Sunday, July 05, 2020
Subtotal: LEI0.00

Functionarea unui sistem de alarma casa

Un sistem de alarma are mai multe obiective

 • In cazul in care apare o incercare de intruziune, scopul este de a scapa de hot, dupa declansarea alarmei si sa initieze o interventie fie fizica, fie sonora, prin intermediul sistemul de ascultare disponibil pe centrala sau vizual, cu ajutorul camerelor.
 • In cazul unei agresiuni sau incident, scopul sau este de a informa, prin transmiator, una sau mai multe persoane apropiate, angajati sau o companie de monitorizare.
 • In cazu unui incendiu, datorita detectoarelor de fum si cresterea temperaturii, sistemul de alarma notifica imediat ocupantii si, eventual, directioneaza informatii catre transmitator.

Sistemul de alarma este format din mai multe echipamente

 • Centrala de alarma este creierul sistemului de alarma, Aici se centralizeaza toate informatiile venite de la detectorii sistemului si restul echipamentelor. Pe baza acestor informatii centrala antiefractie decide starea de alarmare si declanseaza alarma optica si/sau acustica, trimite mesaje catre dispeceratul antiefractie sau catre telefoane mobile daca este cazul. Permite memorarea evenimentelor aparute (alarme, sabotaje, intrari si iesiri) pentru consultarea ulterioara.
 • Tastaura permite configurarea, armarea/dezarmarea, consultarea evenimentelor, vizualizarea informatilor de stare a sistemului. Tastaturile pot fi de tip LED, LCD sau TouchScreen. Un sistem de alarma poate avea 1 sau mai multe tastaturi (maximum 8)
 • Telecomanda permite armarea si dezarmarea mai simpla si de la distanta a sistemului de alarma. Un sistem poate avea 1 sau mai multe telecomenzi (maximum 32 telecomenzi).
 • Detectorii de prezenta au rolul de a detecta persoanele/animalele care patrund intr-un anumit perimetru supravegheat. Pot fi de exterior sau interior si sunt cu senzor de tip PIR, microunde sau combinatii de acestea.
 • Detectorii de geam spart au rolul de a detecta spargerea unui geam.
 • Detectorii de soc/vibratii sunt folositi in special la seifuri si detecteaza unda de soc produsa de o lovitura
 • GSM Comunicatorul GSM este folsit pentru transmiterea mesajelor catre dispecerate de monitorizare sau telefoane mobile.
 • Sirena antiefractie are rolul de alertare acustica si luminoasa in cazul unei tentative de efractie, sabotaj sau defectiune majora. Exista doua tipuri de sirene folosite frecvent: de interior si exterior, fiecare poate fi dotata cu lampa de semnalizare luminoasa.
 • Acumulatorii au rolul de a mentine  sistemului de alarma in stare de functionare in cazul decuplarii accidentale sau intentionate a alimentarii cu energie electrica. Se monteaza in centrale si sirene.
 • Module antiefractie diverse se folosesc la extinderea sistemului de alarma si au roluri diferite, de exemplu: extinderea zonelor sau a iesirilor programabile, armarea si dezarmarea sistemului de alarma de la distanta
 • Contactele magnetice se folosesc la geamuri si usi. Sunt formate din doua parti, una mobila si una fixa, partea fixa se instaleaza pe tocul geamului/usii si partea mobila pe geam/usa. Cand cele doua parti se indeparteaza se declanseaza alarma. Contactele magnetice sunt mult mai ieftine decat detectoarele de prezenta dar au dezavantajul ca in cazul in care se sparge doar geamul sau usa fara a deschide si indeparta partea mobila de ceea fixa alarma nu se declanseaza. Este recomandat sa se foloseasca in combinatie cu detectorii.
 • Butonul de panica este folosit cel mai des in casierii, ghisee si in locuri unde se lucreaza cu publicul, generand o alarma silentioasa la apasare care este transmisa doar la dispeceratul de monitorizare.

Sistem alarma casa - configuratii cablate, bazate pe echipamente Paradox - Canada

Conectarea intre centrala si detectori,sirena se face prin cablu. Avantajul principal al sistemelor antiefractie cablate este ca au preturi mai mici in raport cu cele wireless. Configuratiile prezentate au 1 sau mai multi detectori, pot include GSM sau module IP

Sistem antiefractie Paradox SP4000 K32LCD+  
Sistem antiefractie Paradox Spectra SP4000 K636  
Sistem antiefractie Paradox SP5500 K10  
Sistem antiefractie Paradox SP5500 K10  
Sistem antiefractie Paradox SP6000 TM50  

Sistem alarma casa - configuratii wireless, bazate pe echipamente Paradox - Canada

Sistemele antiefractie wireless profesionale propuse sunt proiectate sa asigure protejarea obiectivelor civile si comerciale de dimensiuni mici sau medii: locuinte, sedii de firme, magazine, case de amanet, gradinite, acolo unde se doreste integrarea numai a perifericelor full wireless: telecomenzi, detectori de miscare, contacte magentice, sirene. Se bazeaza pe centrala PARADOX MAGELLAN MG6250: maxim 64 zone radio si 2 partitii, de tip All-in-One (incorporeaza tastatura LCD alfanumerica, sirena piezoelectrica, modul GSM/GPRS si acumulator backup)

Sistem antiefractie wireless Paradox MG6250-11  
Sistem antiefractie wireless Paradox MG6250-02  
Sistem antiefractie wireless Paradox MG6250-30  
Sistem antiefractie wireless Paradox MG6250-30  
Sistem antiefractie wireless Paradox MG6250-21-SE  
Sistem antiefractie wireless Paradox MG6250-31-SE  

Sistem alarma casa - alte configuratii flexibile bazate pe echipamente Paradox

Mai jos va puteti alege singur echipamentele compatibile, pornind de la o configuratie minimala.

Sistem antiefractie cablat Paradox SPECTRA  
Sistem antiefractie cablat Paradox DIGIPLEX  
Sistem antiefractie hibrid Paradox MAGELLAN  
Sistem antiefractie wireless GSM Paradox MAGELLAN